skip to Main Content
058 212 7740 Info@michaelschoolleeuwarden.nl

Lesstof in klas 5 (groep 7)

De vijfde klas kenmerkt zich in hoofdlijnen door harmonie en evenwicht. De leerling raakt meer thuis in de wereld en krijgt vertrouwen in zichzelf.  De kinderen ontdekken dat ze eigen wegen kunnen vinden en bewandelen.

De vertelstof wordt ontleend aan de Griekse mythologie en aan de wereldgodsdiensten en oude culturen. Verhalen uit het oude Perzië, Egypte, het Hindoeïsme en het Boeddhisme worden verteld.
Stap voor stap komen we bij de moderne mens.

Bij aardrijkskunde leren de kinderen hoe alles met alles te maken heeft. Een T-shirt hier, is gemaakt van katoen uit Azië, genaaid in Taiwan, verscheept naar Rotterdam, gekocht in Leeuwarden, de skyline van New York staat er op…

Meer en meer gaat het om de exacte harde feiten en het naadje van de kous. De deuren en de ramen naar de wereld worden steeds wijder opengezet.
Bij biologie krijgen de kinderen plantkunde: de plantenwereld wordt tot op het kleinste zaadje bekeken, ervaren, getekend.

Het feit dat de leerlingen de dingen steeds meer exact willen doorgronden houdt niet in dat ze nu alleen met hun hoofd werken. Heel de schoolperiode op de Michaëlschool blijft het van belang dat leerlingen de kennis ook ervaren, proeven, ondervinden, beleven en zich eigen maken van binnen. Dat doen zij door de vertelstof altijd ook kunstzinnig te verwerken in periodeschrift, gedichten, werkstukken en ander beeldend werk.

Back To Top